Print this page

2015/13 Stát musí mít nad svými hranicemi kontrolu, to je základní princip

Domníváme se, že rezignace, ať už teoretická nebo pouze faktická, na ochranu vnějších hranic jakéhokoliv státního útvaru (či smluveného území) je obecně z principu chybou. Stát musí chránit své hranice a nikdo by neměl bez svolení dané země a bez určitého přehledu a kontroly na území státu vstupovat. Vláda daného celku je za toto zodpovědná z principu bezpečnosti a mandátu pro ochranu obyvatel z vnějšku i zevnitř.

Pokud se přes hranice valí nikým nekontrolované proudy emigrantů, je to zásadní a principiální chyba. Podporujeme myšlenku uzavřených hranic s řádnou kontrolou nad přijímanými lidmi a běženci. Přestože je to obtížné, velice náročné, v mnoha ohledech těžko realizovatelné, měl by tento princip vévodit i dnešní situaci co se EU týče, tak naší země.

Veškerá bezpečnostní opatření musí směřovat tímto směrem (a to teď pomíjíme zásadní geopolitická řešení na zastavení příčin migrace, které jen tak někdo nevyřeší), tedy jak zastavit pašeráky lidí, jak dát ekonomickým imigrantům zcela jasně a zřetelně najevo, že v této době je nemůžeme přijmout, jak zajistit bezpečnost (všeobecnou všemi směry) v souvislosti s uprchlíky, kteří žádají o azyl a co s nimi, než se o azylu rozhodne.

Rezignace ve stylu ať sem tedy přijde, kdo chce, stejně se to nedá zastavit, není realistické a už vůbec ne bezpečné řešení. Zastánci tohoto „povolení“ a „rezignace“ stejně pravděpodobně dojdou k závěru, že příchozí už není kam přijmout. Pokud by tedy imigrační proud nějak nepovolil.

V dnešní době, kdy islámská džihádistická ideologie infikuje tisíce lidí v Evropě, je posilování tohoto proudu bezbřehým, nekontrolovaným přísunem dalších emigrantů, včetně radikálním muslimů, sebevražednou ranou do vlastních řad a pozic. Evropa za to bude platit krutou daň v podobě rostoucí radikalizace muslimské populace, také radikalizace místního odporu a z toho vyplývajících konfrontací, které se dříve či později v citelné míře dostaví a mnohde již dostavují.

Nechť ČR drží svůj mandát ochrany vlastního území a nerezignuje na ochranu hranic, pokud by to ostatní státy nebyly schopny či ochotny hlídat.  V ústavě máme napsáno, že jsme svrchovaný a suverénní stát, tak to snad platí, nebo ne?

Republiková rada MODES

18. 12. 2015

Administrator

Tradiční hodnoty v moderní době

Website: www.modernispolecnost.cz