2017/1 Podpora Izraele

V lednu se sjeli do Francie zástupci mnohých zemí, aby se domlouvali proti Izraeli.

 Stojíme za právem Izraele na existenci v strategických, obranu umožnujících hranicích a nevidíme vznik samostatného Palestinského státu jako záruku míru a bezpečnosti, což si někteří (i uvnitř Izraele) slibují, ale naopak jako další nebezpečný krok v ustupování islámským radikálům a posun směrem k zostřování konfliktu. 

Podobně jako jednostranné vyklizení Pásma Gazy Izraelem nevedlo ke zlepšení mírového soužití, ale k zabrání území radikálním hnutím HAMAS, dalšímu ostřelování Izraele a nakonec i dalším krvavým konfliktům. 

Nevidíme u některých nadnárodních organizací tlak na teroristické skupiny a hnutí, aby změnily svou politiku nenávisti k Izraeli a indoktrinaci touto ideologií již od útlého dětství, vidíme tlak na jedinou demokracii na Blízkém východě. 

Nevidíme podporu eliminace nepřijatelných násilných forem jednání a ideologií, ale vidíme jejich legitimizaci, podporu a podobně neracionální jednání některých politiků, stran a nadnárodních organizací. 

Podobné neracionální jednání a postoje, jakými byly a jsou například podpora přímé i nepřímé islamizaci Evropy nebo podpora násilné eliminace vedení Sýrie i Lybie. 

Před všemi těmito neracionálními jednáními, a také nespravedlivými, rada Moderní společnosti varovala, nadále varuje a zasazuje se o rozšíření podpory racionálních postojů k těmto problémům. 

Stejně jako neracionální jednání v Sýrii a Lýbii vedlo ke zhoršení stavu, stejně jako islamizace Evropy povede ke střetům a zvýšenému počtu teroristických útoků v Evropě a část tohoto negativního ovoce může už Evropa zakoušet, tak stejně tak je neracionálním jednáním stálý a neproporciální tlak na Izrael v jeho sporu se stranou, za jejímiž zády stojí síly silně antisemitské a Izraeli právo na klidný život upírající. 

Jedním ze znaků, které demaskují skutečné proudy a skutečné ovoce daných "proudů" je například srovnání  možností, života a množství Židů v arabských islámských zemích se životem Arabů v Izraeli. Toto srovnání vypovídá o realitě, a tedy i racionalitě, více, než různá slova. 

Republiková rada MODES

23.2. 2017

Last modified on Tuesday, 07 March 2017 19:32
Administrator

Tradiční hodnoty v moderní době

Website: www.modernispolecnost.cz
Login to post comments
back to top