2017/2 Blokace registru smluv

Poslanecká sněmovna rozcupovala zákon o registru smluv.

 

Z efektivního nástroje kontroly nakládání s veřejnými prostředky se stal jakýsi pahýl či zakrnělý stromeček, který velkou část firem a organizací z této povinnosti vyjme.

Jelikož se k tomuto zákonu, který je podrobně glosován a komentován na stránkách www.rekonstrukcestatu.cz velká část politiků před volbami zavázala, je to kromě zničení tohoto efektivního nástroje transparentnosti také nedodržení tohoto závazku, se kterým je část voličů do voleb vynesla a jejichž vůli měli politici v takto definovaném závazku dodržet a naplňovat.

Rada Moderní společnosti se kloní k tomu pohledu na věc, že veřejná kontrola mnoha desítek a stovek miliard korun stojí za to, aby se případné možné negativní efekty vyřešily jinou cestou a v určitých nezbytných případech snesly jako určitá daň za transparentní nakládání s veřejnými prostředky. 

Toto transparentní nakládání s penězi daňových poplatníků je zcela právem považováno za jedno z opatření omezující korupci a nehospodárné nakládání s veřejnými prostředky. 

Republiková rada MODES

23.2. 2017

Last modified on Tuesday, 07 March 2017 19:32
Administrator

Tradiční hodnoty v moderní době

Website: www.modernispolecnost.cz
Login to post comments
back to top